О нама

About Image1
shap shap

Добродошли на страницу

Удружења физијатара
Републике Српске

Удружење физијатара Републике Српске (УФРС) је специјалистичко удружење основано 2000. године на иницијативу проф. др Михајла Стефановског.
Први предсједник Удружења био је прим. др Веселин Ђаковић. Од 2005. до 2010. године предсједница Удружења била је мр сц. др Наташа Томић.
На Оснивачкој скупштини Удружења 2010. године за предсједницу је изабрана прим. др Вера Аксентић.
У марту 2015. године на редовној Скупштини УФРС, за предсједницу изабрана је проф. др сци. мед. Татјана Бућма.
У априлу 2019. године на редовној Скупштини УФРС, за предсједницу је изабрана Доц. др сци. мед. прим. др Татјана Ножица Радуловић.

У априлу 2023. године на редовној Скупштини УФРС за предсједницу је изабрана др Сандра Тривуновић.

Сједиште УФРС је у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у Бањалуци. Удружење је основано ради неопходности успостављања квалитетне комуникације између здравствених професионалаца, пацијената и јавности као и сарадње са другим љекарским удружењима и друштвима у Републици Српској, окружењу и иностранству.

Удружење има за циљ да кроз организовано ђеловање својих чланова промовише и унаприједи развој физикалне медицине и рехабилитације као медицинске гране значајне у превенцији, дијагностици и лијечењу пацијената у циљу побољшања квалитета живота. Значајни циљеви и задаци Удружења су и континуирана стручна едукација чланова, подстицање научно-истраживачког рада, издавање стручних и научних публикација из области физикалне медицине и рехабилитације.
Наша предност је холистички приступ особи у контексту окружења и учешћа у друштву. Наша снага су генерације које долазе и које су спремне прихватити изазове у свеобухватној рехабилитацији и омогућити њено трајање у времену које је пред нама.

Радна тијела Удружења су: Скупштина, Управни одбор и Научни одбор.

Mission

Предсједништво

Предсједница УФРС и Скупштине Удружења
Др Сандра Тривуновић


Предсједница Управног одбора Удружења
Прим. др Александра Хаџиавдић


Предсједница Научног одбора
***

Mission

Чланови Управног одбора

Др Младен Пушац, замјеник

Прим. др Биљана Мајсторовић

Др Наташа Келеман

Др Маја Вучковић

Др Раде Лончар

Др Христина Јањић Зиројевић


Секретар Удружења
Др Тања Станивуковић