О нама

Istorijat
Веселин Ђаковић
Прим. др

Први предсједник специјалистичког Удружења физијатара Републике Српске је један од доајена физикалне медицине и рехабилитације у Босни и Херцеговини прим. др Веселин Ђаковић.
Предсједник Удружења физијатара РС је био од 2000. до 2005. године.
Свој радни вијек је провео у ЗФМР "Др Мирослав Зотовић", првенствено се бавио протетичком рехабилитацијом а обављао је и функцију директора Завода "Др Мирослав Зотовић".
Поред Завода, прим. др Веселин Ђаковић је радио и у Бањи Врућица и Бањи Мљечаница.
Прим. др Веселин Ђаковић је сада почасни члан Удружења.

Istorijat
Наташа Томић
Мр сц. др мед

Мр сц. др мед Наташа Томић је била предсједница Удружења физијатара РС од 2005. до 2010. године.
У наведеном периоду Удружење је интензивирало свој стручни и едукативни рад, ажурирана је листа чланова те успостављен модеран начин комуникација унутар чланова Удружења.
Поред клиничког рада у области протетичке рехабилитације и рехабилитације ортопедских пацијената, др Томић је радила у Јединици за физикалну рехабилитацију СЗО, канцеларија у Бањалуци и активно учествовала у имплементацији многи међународних пројеката, као што су Унапређење рехабилитације у заједници у Републици Српској, у коме је едукативни дио реализован у сарадњи домаћих стручњака и Квинс Универзитета из Канаде.
Др Томић је као потпредсједница Управног одбора Удружења и даље активно укључена у рад Удружења. Делегат је у УЕМС ПРМ Одбору и секцији.

Istorijat
Вера Аксентић
Прим. др

Прим. др Вера Аксентић је била предсједница Удружења физијатара РС од 2010. до 2015. године.
Од 2005. до 2010. године била је предсједница Управног одбора Удружења физијатара и заједно са осталим члановима учествовала у интензивном развоју физикалне медицине и рехабилитације у Републици Српској, јачању Удружења и сарадњи са другим удружењима у Републици Српској и региону.
Прим. др Аксентић је као предсједница Организационог одбора дала значајан допринос организацији 4. Конгреса физијатара Босне и Херцеговине који је одржан у Бањалуци 2012. Године. Свој радни вијек је посветила рехабилитацији болесника са реуматским обољењима. Основала је Кабинет за остеопорозу 2005.године који данас може послужити као модел мултидисциплинарног тимског приступа како у превенцији тако у дијагностици и терапијским протоколима за пацијенте са остеопорозом. Учествовала је као предавач на стручним скуповима у организацији Друштва доктора медицине, Удружења физијатара и Удружења за остеопорозу РС.
Аутор је и коаутор 20 стручних радова из области остеопорозе.

Istorijat
Татјана Бућма
Проф. др сци. мед.

Проф. др сци. мед. Татјана Бућма је била предсједница Удружења физијатара РС од 2015. до 2019. године.
Од маја 2007. године запослена у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић“.
Наредне три године провела на Ођељењу за лијечење пацијената са реуматолошким обољењима, постоперативним и посттрауматским стањима, а од септембра 2010. године ради на Служби за пријем, дијагностику и терапију, Кабинет за ЕМНГ. У јануару 2017. године именована за начелника Ођељења за неурорехабилитацију ИИА. Завршила више едукација из области УЗВ крвних судова, ласеротерапије, области стереологије, те едукација из области лијечења хроничног бола (мезотерапије у третману бола, акупунктуре у третману бола, стимулација кичмене мождине у лијечењу хроничног бола у Београду, Осијеку и Будимпешти).
Члан је Секције за клиничку и примењену анатомију Српског лекарског друштва. Предсједник је Етичког одбора Завода "Др Мирослав Зотовић".

Istorijat
Татјана Ножица Радуловић
Доц. др сци. мед. прим.

Доц. др сци. мед. прим. Татјана Ножица Радуловић је била предсједница Удружења физијатара РС од 2019. до 2023. године.
1996.-1997. Доктор медицине, КБЦ Бежанијска Коса, Београд
1997.-1999. Асистент микробиологије и имунологије Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци
2000.-2003. специјализант физикалне медицине и рехабилитације у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", Бањалука
2003. Специјалиста физикалне медицине и рехабилитације у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", Бањалука
2003.-2007.-Главни физијатар акутне рехабилитације на Ортопедском ођељењу у Заводу "Др Мирослав Зотовић", Бањалука
2008. Шеф реуматолошког ођељења са постоперативним и посттрауматским стањима у Заводу "Др Мирослав Зотовић", Бањалука
2019. - Начелник реуматолошког ођељења са постоперативним и посттрауматским стањима у Заводу "Др Мирослав Зотовић", Бањалука.